СЕМ няма да налага санкции на общественото радио за предаването "Политически НЕкоректно", защото няма законови основания за това, съобщи БНР.

От Съвета за електронни медии направиха специализирано наблюдение на предаването "Политически НЕкоректно" на БНР, излъчено на 10 април. Тогава водещ беше журналистът Петър Волгин.

Наказват „политически некоректно“ Петър Волгин

Наказват „политически некоректно“ Петър Волгин

Александрина Пендачанска напусна Обществения съвет на БНР

Според медийния регулатор няма нарушение на Закона за радиото и телевизията, нарушен е Етичният кодекс на българските медии и Правилникът за редакционната дейност на Българското национално радио.

Припомняме, че оперната певица Александрина Пендачанска напусна Обществения съвет на БНР след като в това предаване Петър Волгин каза, че българският кораб "Царевна", който от началото на войната в Украйна е на пристанището Маруипол, е отвлечен. Това бе информация от руската агенция ТАСС и от телеграм канала на Донецката народна република. След това стана ясно, че информацията е подвеждаща. На другия ден имаше радиозапис с капитана на кораба, който заяви, че на борда на плавателния съд не е имало чужди военни.