Сергей Станишев, бивш лидер на БСП и премиер на България, сподели в студиото на Би Ти Ви, че от 2020 г. БСП се намира в сериозен спад, който се задълбочава с всеки следващ избор. Според него, основната задача сега е да се спре това "свлачище" и да се стабилизира партията, тъй като е важно България да има силна социална партия.

Станишев подчерта, че вътрешните разногласия и скандали само вредят на партията. Той отбеляза, че би приел да оглави листата на партията, защото се чувства длъжен към БСП, която го е направила лидер и министър-председател и не може да гледа как партията "се дави". Въпреки това, той отбеляза, че промените в БСП няма да се случат бързо.

Станишев също така призова за по-малко омраза и повече взаимно уважение между политическите партии, като подчерта, че без общи национални цели и визия за бъдещето, политическата криза в страната ще продължи. Той изрази надежда, че новият парламент ще се захване с важни теми като демографската политика, която е от ключово значение за бъдещето на България.

Според него случващото се в БСП е част от общата политическа криза обхванала страната

По отношение на ДПС, Станишев смята, че разделението вътре в партията е реално, но че е важно да има диалог с всички партии, включително с ДПС, без това да означава задължителна коалиция. Той заяви, че си е извадил поуки от коалицията с ДПС ("Тройната коалиция") и че партията е понесла много негативи от участието си в нея.

Нинова се разкайва, че номинирала Румен Радев за президент

Нинова се разкайва, че номинирала Румен Радев за президент

Тя не иска да е депутат в компания на предатели