В началото на май може да очакваме следващото правителство. Датата 4 май посочи заместникът на Борисов, Цветан Цветанов пред журналисти след краткия брифинг в Народното събрание.

"Нямаме много варианти", сподели пред журналисти след брифинга Валери Симеонов и изтъкна, че винаги се избира по-малката злина за държавата.

Затова и Обединените патриоти влизат в коалиция с ГЕРБ. Симеонов разкри, че ще има допълнително индексиране на пенсиите. Това обаче ще стане от следващата година.

Ще има ревизия на американските централи, ще се оздравяват държавните дружества. Патриотите са категорични, че няма да допуснат скок на тока.

Следващата седмица ще се работи по коалиционното споразумение, като чак в третата фаза ще се обсъждат министерските кресла.

С 21 страници програма за управление до 2021 г. излизат ГЕРБ и патриотите
Обновена

С 21 страници програма за управление до 2021 г. излизат ГЕРБ и патриотите

Изявление, без журналистически въпроси

Цветан Цветанов на свой ред посочи, че няма промяна в евроатлантическата ориентация на страната ни в програмата. Акцентът ще е върху наше силно председателство на ЕС.

Обвързва се социалната помощ с трудовата дейност на хората, както и с посещението на детска градина и училище от децата.

Полиция във всяко село, искат двете формации. Ще има и нов Наказателен кодекс.

Тримата първи в съдебната власт ще дават отчет на всеки три месеца.

Инфраструктурата ще продължава да се развива, а административната тежест върху бизнеса ще намалява, увери още Цветан Цветанов.

Амбициозна е програмата на партиите. Цел е БВП до 2021 в размер на 120 милиарда лева, което би позволило средна заплата от 1500 лева и 650 лева минимална работна заплата. За пенсиите - 180 лева минимална през 2017, 200 лева в края на годината. От 2018 ще има нов ръст на минималните пенсии евентуално до 250 лева.

Ще има индексация и на всички пенсии. Ще има военна подготовка на учащите се, казарма няма да има.

200-300 страници ще е управленската програма, стана ясно от думите на Цветан Цветанов.

Продължават реформите в съдебната система с акцент антикорупционния закон.