Патриотите и ГЕРБ приключиха преговорите по управленската програма. 

На изявлението пред журналистите по повод приключването на преговорния процес първи говори лидерът на НФСБ Валери Симеонов, като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов му отстъпи мястото с жест.

Сглобяват правителството до 4 май

Сглобяват правителството до 4 май

Министрите ще бъдат едва трети етап от преговорите

21 страници е програмата, посочи Валери Симеонов. Хоризонтът е до 2021 години или, както патриотът я определи: "Хоризонт 2017-2021". Двете формации се ангажират да я изпълняват.

Според Симеонов след изборите нямало друга управленска формула. Въпреки различията си двете партии трябвало да се обединят в общо управление. Нямало как ПФ да се коалират с ДПС. Управление с БСП и "Воля" нямало как да постигне нужното мнозинство.

Всяка страна направи необходимите отстъпки, изтъкна Валери Симеонов.

Минимална пенсия от 200 лв. до края на годината

Минимална пенсия от 200 лв. до края на годината

Минималната работна заплата пък ще стане 650 лв. в рамките на мандата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари за усилената работа. Той отново изтъкна,че най-доброто е демокрацията и припомни тезата си, че в името на демокрацията и за да се произнесе народът, той и партията му върнали мандата.

И Борисов коментира управленската и парламентарна ситуация с тезата, че ако ГЕРБ и ПФ не се обединили, страната щяла да отиде на нови избори. А имало важни за страната неща за решаване. Брекзит касае много българи, заяви Борисов и изтъкна и ситуацията в Турция и това, че Македония е без правителство.

Като обединяващо, лидерът на ГЕРБ харесал логото на патриотите "България над всичко".

Бойко Борисов посочи, че партията му направила компромис с пенсиите, а Обединените патриоти с други неща. Подписахме добър материал, каза лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ призна, че преговорите не са били лесни, преди дни имало обаче вододел в разговора. Според експремиера е рисково да няма още няколко месеца парламент.

Нинова съзира бедност и възможност за корупция в управленската програма

Нинова съзира бедност и възможност за корупция в управленската програма

И ГЕРБ, и патриотите бягали от предизборните си обещания

Борисов критикува служебния кабинет. Не можело да се позволи повече безвластие, а и кабинетът си позволил законодателни инициативи, разгневи се Борисов по повод спорните промени, качени на сайта на Министерство на правосъдието, засягащи Закона за българското гражданство и уседналостта в изборния процес.

Борисов почете и светлите християнски празници. Предупреди, че утре е Разпети петък и не се работи. Всички ще се мъчим и след това предстои най-хубавия празник, обясни той. "Да славим Господа, защото без Господа нищо не може да се направи", категоричен е Борисов.

Призова българите да карат внимателно, защото вече свикнали да карат по хубави магистрали.

От понеделник се започват разговорите за министерските постове, заяви още лидерът на ГЕРБ. 

На самия брифинг в Народното събрание въпроси от страна на журналистите не бяха допуснати, а представителите и от четирите политически партии напуснаха в мълбание и бързо залата.