Столичната полиция има ново ръководство. Началниците на две софийски районни управления поемат най-тежката полицейска структура, съобщават от пресцентъра на МВР.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Михаил Миков за началник на СДП беше назначен комисар Николай Янев. Досега той ръководеше 9-то РПУ в София.

По този начин Янев заменя пенсионирания Румен Стоянов.

Комисар Николай Янев е роден през 1956 година в с. Стефан Караджово, Ямболско. Завършил е Академията на МВР през 1985 г., а в системата на МВР е от 1975 г. като кариерата му е преминала през всички нива на криминалната полиция.

За временно изпълняващ длъжността началник на 9-то РПУ в София е назначен Спас Иванов, досегашен заместник-началник на същото управление.

С друга заповед на министър Михаил Миков за заместник-началник на СДП беше назначен комисар Николай Василев. До момента той е бил началник на 8-мо РПУ в София.

Комисар Василев е роден през 1961 г. в Казанлък. Завършил е Националния военен университет "В.Левски" във Велико Търново през 1984 г. В системата на МВР работи от 1992 г.

Негов приемник в 8-мо РПУ става досегашния му заместник Даниел Пашов.

Утре от 9.00 часа новото ръководство на СДП ще бъде представено официално пред личния състав от министъра на вътрешните работи Михаил Миков и главния секретар на МВР Павлин Димитров.

Припомняме, на 26 май директорът на столичната полиция Румен Стоянов беше пенсиониран.