Ивайло Иванов е назначен за заместник-министър на труда и социалната политика. Това става със заповед на премиера Бойко Борисов, съобщават от „Дондуков 1”.

Припомняме, че това е поредното назначение на зам.-министър напоследък. Преди дни Борисов назначи Свилен Костов за заместник-министър на земеделието и храните. Секретарят по правни въпроси на президента Росен Плевнелиев – Петя Тянкова, стана заместничка на Екатерина Захариева. Деница Савчева пък седна на стола на избраната за социален министър Зорница Русинова.

От Министерския съвет поясняват, че Ивайло Иванов е магистър по финанси и кредит от Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов. Той е и магистър по право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград.

От 2003 г. Иванов работи в Агенцията за социално подпомагане. Последователно той заема различни длъжности – от експертна до ръководна. От септември 2009 г. до настоящия момент е изпълнителен директор на агенцията.

Ивайло Иванов има дългогодишен опит в сферата на застрахователната дейност, става ясно още от съобщението на „Дондуков 1”.