Светослав Костов, който бе отстранен от СЕМ от длъжността генерален директор на БНР само преди няколко часа, ще се срещне с медийния регулатор в съда.Заявката той направи на бирифнг в националното радио. Иск той ще заведе още следващата седмица. Надявам се законът да бъде спазен в цялата му сила, подчерта той.

Дали решението да бъде отстранен е правилно, щяла да реши Темида. Според него нищо не е налагало уволнението му точно в този момент. Това можело да се случи и след изборите. Освен това сега се подготвя бюджетът на радиото, тече прокурорската проверка и не е приключила работата на анкетната комисия в Народното събрание, която проучва случилото се в радиото.

Днес СЕМ, според Костов, взел решение на всяка цена и това решение определено не било с мисъл за БНР.

СЕМ единодушно освободи Светослав Костов

СЕМ единодушно освободи Светослав Костов

Антон Митов застава временно на поста генерален директор на БНР

С решението си СЕМ според мен показа, че или е над законите на България, или наистина цели дестабилизация на БНР, заяви Светослав Костов. В понеделник е внесъл становището, което му е искано от регулатора. Според адвоката му СЕМ не го е прочел. Законът за радиото и телевизията дават право на медийния регулатор да отстрани предсрочно генералния директор на БНР, но при ясно посочени нарушения. Такива нямало.

Иначе Костов заподозря, че СЕМ не иска реформите, които той заложил в програмата си за управление на радиото. За три месеца той спестил над 1 милион лева на БНР. По думите му върху него е упражняван натиск и то от страна на медийния регулатор.

Не става въпрос за моите интереси, а защита на хората, които искат реформа в радиото, изтъкна Светослав Костов. Регулаторът се криел зад флага за борбата за свобода на словото.