Лидерът на РЗС отправи поредните си критики към управляващите от ГЕРБ и по-конкретно към премиера Борисов.

В ефира на Нова Телевизия Яне Янев заяви, че реалният министър-председател у нас е изпълнителният директор на веригата „Лукойл България" Валентин Златев.

Той не пожела да аргументира подробно това си твърдение, но изтъкна, че има разговор между Златев и Борисов, който по думите му бил „много любопитен" и обеща скоро да го разпространи. 

Припомняме, преди дни лидерът на консерваторите в коментар за цените на горивата у нас посочи, че премиерът би могъл да се обади на шефа на „Лукойл България" и да го помоли да спре да рекетира българския народ с цените на горивата.

И днес Яне Янев изтъкна, че правителството създава нови монополи, чрез които убива конкуренцията и разрушава пазарна икономика. Той определи Златев за петролен олигарх, който тормози потребителите на горива и ръководи цялата държава. Златев е задкулисният кукловод, изтъкна Янев и посъветва водещият да потърси мнението на Борисов за контрабандата на горива, алкохол и цигари.

В типичния си стил той изтъкна, че ако премиерът посети студиото и бъде запитан  за реалните размери на контрабандата, ще започне да „подскача и да говори за картофи", защото няма да може да отговори на питането.

Лидерът на РЗС продължи с оценката си за „реалните лица" в кабинета, като обяви, че истинският министър на вътрешните работи е Бойко Борисов, а Цветан Цветанов е негова пионка.

Яне Янев коментира и новосъздадената структура БОРКОР и назначаването на Петко Сертов за неин ръководител. В тази връзка той припомни и критиките, отправени преди време от страна на ГЕРБ за това, че ДАНС (начело на която беше именно П. Сертов - бел.ред.) е създало РЗС. И какво се оказа - Петко Сертов сега е оценен и върнат на висока позиция, изтъкна Янев и добави, че всичко казано по повод на РЗС се е оказало глупост.

Той съобщи още, че РЗС започва серия от мащабни протести в цялата страната, защото тези до момента са неефективни и не постигат целта си.