Шефът на СДВР Ивайло Стефанов Иванов е предложен за главен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Новината съобщи лично силовият министър Младен Маринов след редовното правителствено заседание на кабинета в Министерския съвет.

Иванов е дългогодишен служител МВР, минал е през всички длъжности в кариерното развитие, обясни Маринов и припомни цялата кариера на шефът на СДВР.

Вътрешният министър е уверен, че Иванов има необходимите качества и подготовка за длъжността и нейното изпълнение. Стана ясно, че вече са проведени разговори с всички ръководители на институции, които са отговорни за вътрешния ред.

Все още няма решение кой ще бъде следващия директор на СДВР, а

вътрешният министър отбеляза, че нещата трябва да се движат в последователност.

Младен Маринов е разпоредил засилени мерки за сигурност за предстоящите коледно-новогодишни празници. Маринов успокои, че няма необходимост и данни за промяна за мерките за сигурност, като ниво за готовност за реакция.

Припомняме, постът главен секретар на МВР се оваканти, след като Младен Маринов беше избран за поста вътрешен министър като наследник на Валентин Радев, който пък подаде оставка, поемайки политическа отговорност след тежката катастрофа с автобус край Своге.
В продължение на няколко месеца функциите на главен секретар бяха изпълнявани от заместник главния секретар Георги Арабаджиев.

Старши комисар Ивайло Иванов е през 1977 г. в гр. Луковит, обл. Ловеч. Завършил ВИПОНД - МВР през 2001 г. - бакалавър по специалността "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред".

През 2010 г. завършва магистърска степен в ЮЗУ "Неофит Рилски" - специалност "Право". В системата на МВР е от 1999 г., като преминава през длъжностите Полицай в "Полицейски сили за охрана" към "Охранителна полиция" - СДВР, Полицейски командир в "Полицейски сили за охрана" към "Охранителна полиция" - СДВР, Началник група в отдел "Специализирани полицейски сили" - СДВР, Заместник-директор на РДГП "Аерогари", Директор на РДГП "Драгоман".
От 11.05.2017 г. е назначен на длъжност Директор на СДВР.

Предстои да се внесе предложение към президента Румен Радев за издаване на указ за назначаване на Иванов на главен секретар на МВР.