Аз съм мениджър, обяви в парламента членът на директорския борд на ТЕРЕМ Стоил Яков.
Вчера името му лъсна в списъка, представен от ГЕРБ на кадри от ДСБ във властта. Той е изненадан, че свързват поста му в ТЕРЕМ с партийната му принадлежност и самият той подчерта пред медиите, че не се чувства партийно назначение. Бил експертно назначение.

"Аз съм влязъл в ТЕРЕМ да правя това, което умея", посочи Яков.
Той се похвали с добрите резултатите, които постигнал начело на предприятието.

Яков отрече да има оранжериен бизнес и даже шеговито попита къде са му оранжериите, защото децата му обичат зеленчуци. „Ако има някой, който е недоволен от моята работа лично, дали ще е министърът като мой принципал, дали ще е Министерски съвет, може по всяко време да ме освободи”, посочи още той.

На пресконференция в БТА малко по-рано Стоил Яков отрече да е знаел, че ТЕРЕМ сключва договор за юридически услуги с кума на Радан Кънев, Васил Танков. „Кумувете на политиците също имат право да работят”, заяви той, цитиран от Дарик.

По думите на председателя на борда на директорите такова голямо дружество като ТЕРЕМ има нужда от юристи, а самото то не разполага с юридически отдел. На работа в дружеството има само един юрист – жена, на която предстои да излезе по майчинство. Тя пък е назначена по заместване на друг юрист, който също е по майчинство.

"Срещу ТЕРЕМ се изсипва порой от лъжи и манипулации", заяви още председателят на борда на директорите и се противопостави на твърденията за източване на дружеството с данните, че през 2014 дружеството е имало над 5 млн.лева загуби, а през 2015 е излязло на на печалба с над 3 млн.лева.