Шофьорът, заплашен с пистолет на АМ "Хемус", е депутат. Народният представител Явор Божанков от гражданската квота на БСП представи подробности за инцидента пред bTV.

Той е бил заплашен с оръжие от мъже в движещия се зад него автомобил. Извършителите са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство.

"Аз бях абсолютно шокиран. То продължи не повече от 10 секунди. В първия момент е страха, в следващия момент е негодуванието, че такова нещо може да се случи в 21 век. Не сме 90-те, това не е каубойски филм, а това е България и Европа в 2018 година и не може посред бял ден някой да вади оръжие", коментира Божанков.

Арестуваха двама, заплашили шофьор с пистолет

Арестуваха двама, заплашили шофьор с пистолет

Двамата са от град Левски

Случката се разиграла около 15-ия километър на автомагистралата в посока Варна. Божанков изпреварвал автомобил и бил в лявата лента, когато в огледалото забелязал, че го доближава стар сив "Мерцедес", интензивно и агресивно премигващ с дългите светлини.

Депутатът твърди, че се движел с около 140 км в час и по никакъв начин не е затруднявал движението.

"В първия момент помислих, че е автомобил със специален режим на движение. Убедих се, че това е цивилен автомобил и се прибрах в дясната лента и точно тогава сивата кола се изравни с мен, смъкна се прозореца на пасажера и той извади пистолет", разказа депутатът.

Божанков категорично отхвърля твърдението, че също е размахвал оръжие.

Народният представител смята, че инцидентът не е свързан с неговата работа или със семейния бизнес на родителите му - фирма за рециклиране.

Припомняме, Божанков е участвал в проекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, в искането за референдум за ратифициране на Истанбулската конвенция. Той е в екипа, поискал временна комисия да установи нередностите в АПИ и бившата Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" при провеждането и изпълнението на процедури по изграждане на магистрали и пътища.