"Ние, като водачи, трябва да променим манталитета си, за да спре войната по пътищата. В противен случай никакви законодателни промени няма да дадат резултат". Така пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира мерките, които готви властта, за да се намали броя на жертвите на катастрофи.

Припомняме, в събота премиерът Бойко Борисов събра на извънредно заседание министрите, за да обговорят мерки за намаляване на жертвите от катастрофи. Обсъдена бе и темата за различното качество храни, които се предлагат на пазара за Източна и за Западна Европа.

Войната по пътищата и качеството на храните събраха съботно МС

Войната по пътищата и качеството на храните събраха съботно МС

От 1 юни започва туристическия сезон и е нужен денонощен контрол

Сред обсъжданите мерки, е премахването на знаците, които предупреждават за наличието на камери.

Ще има изменения и в начина за тестване на шофьорите за наличие на алкохол и наркотици в кръвта им.

"Сега пробите много често падат в съда, защото са взети от медицински сестри, а не от лекари", поясни Цветанов. В момента се обсъжда как тази "вратичка в закона" да бъде затворена.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни защо е набедил съдия Мирослава Тодорова, че покровителства организираната престъпност. Той дори показа сълзи, когато разказа за семейство, което е било жертва на отвличане и насилие.

Делото срещу обвиняемите за тежкото престъпление се разглеждало дълги години. На 25-то заседание по делото съдия Мирослава Тодорова го пратила за разглеждане в друга инстанция, тъй като един от заподозрените бил полицай, каза Цветанов без да дава други подробности за хода на съдебния процес.

Това протакане на случая било причина за избухването и обвинението от Цветанов към съдия Тодорова, обясни той в телевизионното студио. След тези думи през 2012 година магистратът заведе дело за клевета срещу тогавашния вътрешен министър. То беше прекратено по давност през февруари тази година, а Цветанов иска тя да покрие съдебните разноски.