БСП депутатът Антон Кутев продължава настоятелно да иска проверка на това как Цветелина Бориславова е придобила имотите си.

Трябва да се провери подарени ли са, прехвърлени под натиск ли са, купени, с какви пари са платени и колко данък е платен, категоричен е Кутев.

"Няма друг премиер, който докато е бил във властта, да се е сдобил с такава колосална сума", коментира Кутев и добави:

„Въпросът е какво ще стане с Бойко Борисов след няколко месеца или година, когато спре да е министър-председател? Ще стане ли млад милиардер?" Какво ще стане с всички активи, натрупани от Цветелина Бориславова и Бойко Борисов ще има ли достъп до тях или не, пита още Кутев.

Антон Кутев каза, че се затруднява, когато става въпрос за приятелски кръгове, защото не може да установи дали Цветелина Бориславова е близка приятелка на Бойко Борисов.

По повод твърденията за близки връзки между Гуцанов и Станишев, Кутев изтъкна, че в БСП изборите се провеждат отдолу нагоре и че Борислав Гуцанов е стигнал до върховете на партията по пътя на изборите отдолу нагоре.

„Не смятам, че има някакви дълбоки приятелски кръгове между Сергей Станишев и Гуцанов", каза Кутев и добави, че се пита кой е по-близък - Сергей Станишев до Борислав Гуцанов или Бойко Борисов до Цветелина Бориславова.

Юни месец Симеон Дянков няма да го има, прогнозира още депутатът от БСП и припомни, че е предрекъл същото за Божидар Нанев.

„На 12 февруари по време на парламентарния контрол казах на Нанев, че до 2 месеца няма да бъде министър и на 45-ия ден той отпадна", добави Кутев.

По адрес на Дянков депутатът е категоричен, че той води страната към провал. Мерките в антикризисния му план са недостатъчни, събираемостта в бюджета е изключително ниска и през месец май ще започнат недоплащанията, каза Кутев.

Реалната криза в България ще се усети през май, когато спрат плащанията, убеден е Кутев. Не е необходимо да си врачка, за да пресметнеш, че точно в този момент Симеон Дянков окончателно ще стане неудобен на Бойко Борисов.

Кутев не се ангажира с конкретни предсказания за следващите арести, но каза, че няма никакви съмнения, че ще има нови арести. Стремежът да бъдат показно арестувани възможно най-много хора от предишната власт е на лице, заяви Кутев и добави, че последните арести имат политически характер.

Кутев заяви, че не иска да застава зад никой, който е крал, но отбеляза, че може да се окаже, че целенасочено се работи само срещу червени.

Той изрази опасения, че е възможно нищо да не се предприеме по сигналите на БСП за гафа с държавен вестник и отново заяви, че настоява за проверка.