БСП искат вот, за който не са подготвени. Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира в сутрешния блок на БНТ дебата по гласуване на вота на недоверие срещу правителството на кабинета "Борисов-3" в областта на околната среда и водите.

Иначе на бившия депутат, а сега общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) не му липсва парламентът, тъй като неговите колеги са там и щели да вземат своето решение.

По думите на Сидеров това е поредният вот на недоверие срещу правителството, който сега е в политиката по околна среда и водите, но трябва да се върнем назад, че от 40 години не са поправяни водопроводите, даже на места не били сложени.

"БСП трябва да критикува себе си, защото не поддържаха и не направиха това, което трябваше да бъде направено държавнически. Ние се занимавахме с деполитизация и махане на петолъчки, а трябваше да се направят промени", констатира Сидеров.

"Атака" решават в петък за вота на недоверие

"Атака" решават в петък за вота на недоверие

БСП подходи към нас с покана, която беше към всички, но не до такава степен, че да ни ангажира

Според него няма как за едно или две правителства да се справят с всички проблеми. "Атака" няма да гласува против правителството, защото това, което се кани и иска да дойде не знае какво да направи. За това атакистите задали 5 въпроса, но социалистите не знаели как да отговорят на тях.

БСП не отговаря на въпросите ни, посочи Сидеров. Той изтъкна, че от ГЕРБ са си подготвили нещата и няма да паднат с гласовете на атакистите в парламента.

Тези, които сега се бият са две страни на един и същи медал - ГЕРБ и БСП прилагат една и съща политика. Дори и БСП да са на власт няма да променят водената политика към настоящия момент, смята Волен Сидеров.

По отношение поуките за водната криза и оставката на Нено Димов, Сидеров отбеляза, че не само бившият екоминистър е виновен за водната криза в Перник.

"Хубаво е да покажеш, че можеш да вкараш министър в ареста, но има доста повече отговорни хора за кризата в Перник", каза още той.

Корнелия Нинова: Кризата сега не е природно бедствие, а управленско бедствие
Обновена

Корнелия Нинова: Кризата сега не е природно бедствие, а управленско бедствие

Левицата иска Борисов в НС, той се среща с феновете на "Левски"