"Опозицията става по-ясна и се очертава във връзка с това, че факт е вече внесеният вот, известни са мотивите, които са развили вносителите. Предстои все още да обсъдим тези мотиви, не само в рамките на тази група, която представляваме депутатите, влезли в парламента от листата на "Атака", но и в пленарна зала", коментира внесения вот на недоверие депутатът от "Атака" Явор Нотев в студиото на "Денят ON AIR".

Окончателно решение групата все още няма. Обсъждането е насрочено за петък.

"БСП подходи към нас с покана, която беше към всички, но не до такава степен, че да ни ангажира с часа и предмета на срещата", заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR.

"За себе си, ако трябва да обясня позицията си по повод тази покана, бих я приел, ако беше отправена лично и аргументирано. Трябваше да бъде предмет на личен разговор поставянето на тези въпроси, такъв разговор трябва да има. Не сме бягали от разговори", обясни Нотев.

Относно спасителния план за Перник депутатът твърди, че той е в ход от деня на обявяване на резултатите от местните избори.

"В същия този ден, в който встъпи в длъжност новият кмет Владимиров би тревога", отбеляза Нотев.

"Едва ли БСП биха спечелили привърженици и гласове по начина, по който се експлоатира темата", смята той.

Според него има много смислени и съдържателни решения от страна на БСП, но те са дългосрочни.

"Краткосрочното и възможното беше направено по инициатива на управляващите. По-конкретен ангажимент и бърз начин към момента не може да се даде", каза Нотев.

Той беше категоричен, че не е време за предсрочни избори и за поемане на властта.

"Атака" задава 5 въпроса на БСП за вота на недоверие

"Атака" задава 5 въпроса на БСП за вота на недоверие

Един от тях е дали БСП ще направи минималната заплата 1500 лв.

"Не ми се струва, че една партия би пристъпила към това в настоящия момент. Опитите да се дойде на власт и на управление, от която и да е политическа сила е един некоректен път. Не намирам разум в подобен подход", заяви депутатът от "Атака".

БСП пита къде са експертите при решението на водната криза в Перник

БСП пита къде са експертите при решението на водната криза в Перник

Работи се на парче, действа се в момента, панически и непрофесионално

Припомняме, миналата седмица БСП получиха подкрепата на ДПС в парламента, от "Воля" заявиха, че ще обмислят предложението за подкрепа. Разговори с независими депутатите официално не са водени. След това социалистите обявиха, че ще търсят и извънпарламентарна подкрепа за вота си, като получиха такава от АБВ и Движение 21.