Лидерът на „Атака” Волен Сидеров не си дава имунитета. Той явно е решил да „играе по нервите” на законотворците, давайки им възможност да създават комисии, които да нищят хулиганските му прояви и да заседават с цел да решат да свалят депутатската му защита.

17 депутати - по двама от всяка група и един независим, пак ще е съставът на комисията. Той е същият като на предишната комисия. Отново председател е Димитър Главчев. Комисията ще решава за депутатската защита на Сидеров за срок от 7 дни.

Този път главният прокурор Сотир Цацаров иска имунитета на атакиста за казуса „Батак” и „Извини се , бе”

Явор Нотев от „Атака” предложи в обхвата на комисията да влезе и незаконното задържане на Сидеров и Чуколов, както постанови съдът. Националистът поиска комисията да отмени предишното си решение, с което дава разрешение на правоохранителните власи да арестуват Волен Сидеров.

Тази идея не бе прегърната от мнозинството. 119 бяха „за” създаването на комисия, 10 „против”, 4 „въздържал се”.

Какво направихме току що, избухна Десислав Чуколов, който този път не е обект на прокурорски интерес. Защото главният прокурор искал нещо и вие му го давате, ядоса се той. Браво на вас, отличници, обърна се националистът към колегите си. В тази зала действате по безобразен начин, смята Десислав Чуколов.

Главчев, ти ли нямаш неща, за които прокуратурата да се задейства, всички сме чели Бивол, каза Чуколов.

Атанасова, ти ли нямаш неща, за които прокуратурата трябва да се задейства, обърна се той към Десислава Атанасова, която е член на комисията за имунитета. Това се връща и аз ще направя всичко възможно, закани се атакистът. 

Илиян Тодоров пък обвини парламента в политическа репресия. Той недоумява защо точно сега главният прокурор се е активизирал по стари провинения на Волен Сидеров.