След като вчера Димитър Стоянов обясни, че настоява за оставката на Волен Сидеров заради провала на изборите през септември, днес той намекна и за личен мотив.

Въпреки че не каза директно, че действията му са породени от раздялата на майка му и лидера на „Атака", внукът на Радой Ралин даде пример с бившия шеф на МФВ Доминик Строс-Кан, който по думите му е загубил своя пост във фонда, загубил е президентската си кандидатура, загубил е политическата си кариера заради нещо в личния живот.

Политиците трябва да се съобразяват с личния си живот, има една моралност, за която всеки носи отговорност, подчерта евродепутатът пред БиТиВи. Той обаче допълни, че не е дошъл в студиото, за да коментира забежките на някой или да обсъжда какви биха били последствията от подобни забежки.

Стоянов потвърди за раздялата между Капка Сидерова и лидера на „Атака." Припомняме, тиражираната версия в медиите за тяхната раздяла е връзката на Волен Сидеров с депутатката от „Атака" Деница Гаджева.

Доведеният син на Сидеров се затрудни да каже каква всъщност е ролята на самата Гаджева в партията. Той припомни, че й е „завещал" Младежката организация на партията. Според него обаче тази организация е претърпяла сериозни промени:  „По мое време ние ходехме по стъпките на Ботевата чета, изложби, екскурзии - водил съм ги до Рилския манастир, за да се стигне до грозната гледка пред джамията в София - едни нерадикализирани хора", заяви той и допълни: „Явно ролята й е такава, каквато й е възложена от председателя на партията."

Димитър Стоянов каза още, че отношението на Сидеров към него се е променило още преди около година, след като лидерът на „Атака" е изгонил от централата всички сътрудници на Стоянов. Самият той също не е допускан до централата преди изборите. Въпреки това обаче Стоянов е продължил да работи в рамките на кампанията.

Той заяви, че не се стреми към председателското място в „Атака". На този етап желанието му е да се проведе Национален сбор, който да вземе решение на къде продължава партията от тук нататък.