Да се проведе парламентарно изслушване, както на бившия служител  на Националната служба за охрана Николай Марков, така и на шефа на НСО, а също и на шефа на Националната служба за сигурност, и на вътрешния министър.

За това настоява лидерът на „Атака" Волен Сидеров.

„Разкритията на подполковник Марков изискват от нас намеса и затова предложих в пленарната зала да бъде поканен и изслушан Николай Марков, да бъде поканен и шефът на НСО, а ако се наложи - и други споменати от тях лица." - коментира в кулоарите на парламента Сидеров. По думите му, ако НСО е била използвана за следене на политици, трябва да има оставки на шефове на службата, трябва да има и процедура по импийчмънт на президента Първанов.

Според Сидеров парламентарната комисия, за която вече има необходимите подписи, трябва да се занимае и с НСС.

НСС по данни на Сидеров също е използвана за следене на политици. Той каза, че служители в НСС са го информирали неформално за това и дори са му посочили името на човека, натоварен да го разработва. „Той в момента е шеф на софийското управление на НСС - казва се Бисер Борисов", съобщи Сидеров.

Другият човек, натоварен да го разработва, както допълни Сидеров, е шеф на направление „Терор" в Националната служба за сигурност и се казва Николай Златков. Според лидера на „Атака" поръчките идват от министъра на вътрешните работи Румен Петков.

Сидеров припомни доклада на Европейския съд по правата на човека, според който вътрешният министър има неправомерно много правомощия да разполага с данните от подслушвания, като заяви, че трябва да се създаде парламентарна комисия за разследване на дейността на вътрешния министър, защото при него се концентрира информацията.

Сидеров каза още, че друга служба, която се занимава с проследяване и подслушване е Дирекцията за оперативно издирване, за чийто шеф наскоро бе назначен бившият шеф на пазарджишкото МВР Жоро Стоицев, който според Сидеров, вместо да бъде уволнен, е повишен. Според Волен Сидеров тази служба прави всичко възможно опозицията да бъде под надзор и допълни че разполага с данни, че отделни лица от ДСБ, СДС, ОДС и БНС също са разработвани.

Лидерът на „Атака" заяви, че  човекът, който се е занимавал с него в НСС -  Николай Златков, се похвалил пред чужди служби за сигурност на международна конференция с това, че в България се преследва, подслушва и държи под око ксенофобска партия. Чуждите служби са били доста учудени как парламентарно представена партия е обект на службите, допълни Сидеров.  

Волен Сидеров съобщи, че е искал охрана от НСО през септември 2005 г., заради отправени заплахи по е-мейл за убийство. Разследването е установило лицето, което е изпратило заплахата към Сидеров, но той е поискал от тогавашния шеф на НСО Румен Миланов охрана.

„Дадоха ми за охрана двама души, единият от които се казваше Зашев", каза Сидеров и допълни, че го е виждал и до Стефан Софиянски, и Ахмед Доган. Волен Сидеров заяви, че не си спомня името на другия охранител.

Явно останал недоволен от работата на охранителите, Сидеров каза:

„Тези двамата ми осъществяваха такава охрана, че на втория ден им казах че нямам нужда от тях,"

Лидерът на „Атака" поясни, че за два дни се е убедил, че тези хора „биха имали всяка друга идея", но не и да го охраняват.