Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров ще следи за дисциплината на парламентарната група (ПГ) на Обединените патриоти.

Не сме търсили някакви точни аритметично пропорции и съотношения, подчерта той в кулоарите на парламента. Целта на преговорите е да се сформира екип, който да работи.
Това, че двамата съпредседатели Валери Симеонов и Красимир Каракачанов стават вицепремиери, е ясен знак за поемане на отговорност от страна на патриотите. Ние се ангажираме не така отстрани, само подкрепяйки, обясни Сидеров.

Патриотите влизат във властта с ясното съзнание, че това носи негативи. Затова те са готови на усилена всекидневна работа, за да не излезе, че те влизали във властта с цел службогонство.

Сидеров изтъкна, че колегите му Каракачанов и Симеонов били амбицирани да покажат, че нещо позитивно може да се случи в поверените им ресори. Самият атакист ще трябва да осигурява присъствие на депутатите навреме в зала.

Ще контролираме това, което вършат министрите, закани се националистът. Това че сме коалиция не означава, че ще сме безкритични, допълни Сидеров.

Лидерът на "Атака" отново подчерта, че това е възможната коалиция. Запазваме нашата критичност към ЕС, има какво много в него да се реформира, отговори той на критиките,че ОП от евроскептици станали евроатлантици. Не искаме да създаваме нестабилност, не искаме да създаваме конфронтации, поясни Волен Сидеров. Сега ще се види, по думите му, че патриотите са конструктивни, а не деструктивни нихилисти.

Лидерът на НФСБ и бъдещ вицепремиер Валери Симеонов е доволен, че патриотите са получили ресори, които са важни за тях. "Направихме взаимно споразумение в което да се разпределят отговорностите. Не разбирам това постоянно говорене за постове и места", допълни той в кулоарите на парламента. В ресора, който той получава, влизат и много други сектори, припомни Симеонов.