Безпрецедентно е в последните 20 години правителство на България да предприеме съществени промени в състава си само 6 месеца след началото на управлението си, заявяват от НДСВ след днешното заседание на Политическия съвет на партията.

Назначаването на двама нови министри в правителството на ГЕРБ и трети вицепремиер означава ремонт на правителството на ГЕРБ, още повече, че преди два месеца ГЕРБ смени и министъра на образованието след като Йорданка Фандъкова стана кмет на София, припомнят от партията.

Политическият съвет на НДСВ смята, че сигналите, които управляващите дават със смените на министри, са объркани и неясни.

От една страна те могат да се тълкуват, че управленският екип не се справясъс затруднената икономическа ситуация и има необходимост от подкрепа на капацитета, която намира в лицето на номинирания за вицепремиер Илиян Михов.

От друга страна, ако Илиян Михов е толкова необходим да подсили професионално управленския екип, защо не е ясна точно задачата му?
В правителството и досега има вицепремиер, който наблюдава икономиката и финансите, посочват от НДСВ.

От партията изразяват безпокойството, че обществото не разбира идеята за модификация на валутния борд, с която досега е известен в България предложеният за вицепремиер Илиян Михов. Тази идея е неразбираема за широката общественост и предизвиква нееднозначни оценки, категорични са жълтите.