Възстановяване на всички градски чешми в София. За това настоя председателят на ПП МИР и съпредседател на "Политическа група 5" в Столичния общински съвет Симеон Славчев.

Искането му идва, след като от общинското предприятие "Паркове и градски градини" съобщиха, че в столицата има едва 50 чешми.

Според Славчев Столичната община трябва да възложи на "Софийска вода" да възстанови всички стари съществуващи чешми в парковете и в центъра на града, както и да изгради нови на местата, където няма такива.

Той настоява и да се потърси решение на проблема с честите вандалски посегателства върху чешмите, от които се оплакват от общинското предприятие.

Това, че се появяват трудности, не означава, че трябва да се откажем да поддържаме тези съоръжения в столицата, както и да изградим достатъчно градски чешми за нуждите на софиянци, категоричен е общинският съветник. Според Славчев вандалските посегателства могат да се ограничат, като всички градски чешми бъдат включени в системата за видеонаблюдение на София.

Предстои той да внесе за гласуване и доклад в Столичния общински съвет, с който всички градски чешми да се възстановят.