Координационните щабове по туризъм ще следят и тази година шума в заведенията по Черноморието. Това стана ясно от думите на вицепремиерът Валери Симеонов пред журналисти след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"За лятото щабовете ще продължат действат. Ще си направя труда да ръководя работата на тези щабове във Варна. Очаквайте новини това лято. Надявам се добри", коментира Симеонов.
Припомняме, миналото лято вицепремиерът Валери Симеонов обяви война на шума от заведенията по Черноморието и участва в показна проверка на дискотека в "Слънчев бряг".

Законопроектът за шума и вредните въздействия от него вече е качен на страницата на Министерски съвет

Предложенията за промени в Закона за хазарта също са готови и ще бъдат внесени след обсъждане в групата на Обединени патриоти.

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че това правителство за изминалите десет месеца е предприело много повече действия, отколкото което и да е било правителство за изминалите 30 години по отношение на проблемите, свързани с демографската криза.

Сред успехите са привличането на наши сънародници от български произход от трети държави. "Имаме успехи. За изминалите 28 години нищо не беше направено по този въпрос. Ние облекчихме сезонната заетост, облекчихме условията за синя карта, премахнахме всякакви ограничения за лица от трети държави от български произход. Ето ви много сериозни действия за разрешаване на демографската криза. За миналото лято са били 4000 човека, очакваме нещо подобно и тази година", обяви Симеонов.