НФСБ излезе с остра реакция срещу публичните изявления на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов от последните два дни, които по думите му не са съгласувани в коалиционния формат "Обединени патриоти".

В съобщение до медиите, подписано от председателя Валери Симеонов, се посочва, че НФСБ се разграничава от изявленията на Каракачанов.

Симеонов упреква лидера на ВМРО, че е изнесъл конфиденциална информация от преговорите за съставяне на правителство с мандата на РБ, както и че проявява партиен егоизъм.

В извънработно време уточняват шансовете за правителство
Обновена

В извънработно време уточняват шансовете за правителство

Имало шансове да се състави кабинет в рамките на 43-то НС

Пълният текст на декларацията:

НИК на НФСБ се разграничава от изявленията на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, направени зад сградата на НС на 16.12.2016 г.около 16.00 ч., както и от интервюто му по радио Дарик на 17.12.2016 г.

В тях се изнася несъгласувана с ръководството но ПГ на Коалиция "Патриотичен Фронт" информация за водените на 16.12.2016 г. конфиденциални преговори между ПФ, Атака, ГЕРБ и РБ.

Това е пореден опит на търсене на евтин медиен ефект, който подхранва партийния егоизъм, но руши коалиционните отношения!

Същото се отнася и за позициите на ВМРО през последните дни, свързани с горивните картели и "Лукойл", които НФСБ не споделя и не приема!

Председател на ПП "Национален Фронт за Спасение на България": В.Симеонов