След вчерашните събития няма място на такъв протест за нормални, разумни хора. Той беше фиаското и финалът на амбициите на Румен Радев за овладяване на изпълнителната власт, даже и да спечели следващите президентски избори. Това беше провал на президента. Такъв коментар направи пред Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод ескалиралото напрежение на снощния протест.

По негови думи президентът се е показал като некомуникативен, с много тесногръдо мислене, живеещ в свой егоцентричен свят и страдащ от тежък нарцисизъм.

Симеонов поясни, че не обвинява държавния глава за снощните сблъсъци, но именно Радев сериозно допринасял за липсата на комуникация мижду протестиращи и управляващи. Според него не е нормално, че нито той, нито организаторите на протеста не желаят преговори.

"Тези хора са като сталинисти, които казват само: "Ние сме правите, всички други са грешни". Така не може да има прогрес", категоричен бе лидерът на НФСБ.

126 задържани при размириците на протеста снощи

126 задържани при размириците на протеста снощи

Ранени са 80 полицейски служители

Симеонов изрази мнение, че органите на реда са допуснали стратегическа грешка с това, че от самото начало са декларирали, че няма да има насилие от страна на полицията към протестиращите и реално на демонстрантите им е било позволено всичко.

Грешките в периода на т.нар. демократично развитие по негови думи било срастването на определени полицейски органи и зависимостта им от наркоразпространителите.

Според Симеонов изпъкват два големи проблема след снощните сблъсъци - неовладяното футболно хулиганство у нас, тъй като повечето от агресивните лица на протеста били от агитки, и неконтролираното разпространяване на наркотици, тъй като по негови думи мачовете у нас почти винаги се превръщат в наркосборища.

Запитан кой плаща за провокациите, ако наистина протестите се режисират, той бе категоричен, че са прихванати разговори с Васил Божков. "Има достатъчно много крими контингент, който е на свобода и е заинтересован в България да цари хаос, а не ред. Това са тъмните сили на задкулисието, които са използвани и с политчески цели", подчерта лидерът на НФСБ.

Тома Биков: ГЕРБ не може да подава оставка пред крими контингента

Тома Биков: ГЕРБ не може да подава оставка пред крими контингента

Политическата криза ще се разреши на президентските избори 2021 г.

Относно преложението на Александър Сиди на една маса да седнат и президент, и премиер, и целият политически кръг, за да се разреши проблемът, Симеонов заяви, че диалогът е най-доброто средство за решаване на всички проблеми, но диалогът, в който се изслушва опонентът. Това обаче го нямало при президента, там имало лепене на етикети. По негови думи напускането на залата вчера беше следствие от поведението на президента от последните месеци, той получил оценка на своята работа.

Симеонов покани организаторите на протеста в стаите на Обединените патриоти, за да изложат исканията си и да потърсят диалог на по-ниско ниво, след като не искат да разговарят с президента и премиера.

Депутатите от ГЕРБ напуснаха новата си зала, за да не слушат Радев

Депутатите от ГЕРБ напуснаха новата си зала, за да не слушат Радев

Караянчева не успя да изгони духовете от миналото