Одобрен е проект на Наредба за условията и реда за формиране на допълнително възнаграждение за резултати в служебната дейност и на Методически указания.

Проектите предвиждат нов ред за формулиране на целите, оптимизиране и опростяване на реда за индивидуално оценяване, значително увеличаване на ролята на индивидуалната оценка при определяне на допълнителното възнаграждение, както и за по-голямо диференциране на допълнителното възнаграждение в съответствие с резултатите на служителя, съобщават от МВР.

В днешната среща на Съвета за социално партньорство в МВР, са участвали генералният комисар на МВР Павлин Димитров, представители на ръководството на министерството, на Националния полицейски синдикат, Националния синдикат на гражданската администрация, Националния синдикат на пожарникарите "Огнеборец" и представители на СФС МВР, новата федерация, която е в процес на регистрация.
Съветът се ръководи от заместник-министър Соня Янкулова.

Представителите на синдикалните организации в МВР бяха информирани от заместник-министър Соня Янкулова за хода на структурните реформи в МВР.

По думите Янкулова структурните промени почиват на задълбочен анализ на задачите, дейностите, натовареността на личния състав и функциите на съответните структурни звена на МВР.