От Синята коалиция са удовлетворени от изборните си резултати. Сините смятат, че имат потенциал да разширят влиянието си.

Проектът ни се оказа успешен", каза лидерът на СДС Мартин Димитров и допълни: „Ще бъдем заедно, това искат от нас избирателите".

Мартин Димитров отправи официална покана от името на Синята коалиция към ГЕРБ за общи мажоритарни депутати.

ГЕРБ печелят сами в един единствен район на София, посочи още Марин Димитров.

В няколко други района печелят или Синята коалиция, или БСП и ДПС.
Заедно с ГЕРБ печелим почти навсякъде, мотовира се Димитров.

По думите му ако партията на Борисов не се съгласи да се коалира с тях, ГЕРБ остава опозиция в следващия парламент.
Мартин Димитров призова избирателите масово да гласуват на следващите избори.

Относно вчерашната заявка на Ахмед Доган за участие в дясноцентристко управление Мартин Димитров обясни, че в Синята коалиция той отговаря за Доган и не би допуснал негово участие в следващо дясно управление.

Сините канят на открит дебат лидера на БСП Сергей Станишев, за да обясни каква е антикризисната програма на червените.

Смяна на управлението е възможна, ако се проведе изключително активна политика, заяви от своя страна лидерът на ДСБ Иван Костов.

Той призова ГЕРБ да се обърне към разпиления вот и заедно със Синята коалиция да спечелят мажоритарните избори.

Костов посочи, че навсякъде, където ДПС е намалило своите гласове, гласовете за НДСВ и Лидер са се повишили, което означава, че ДПС прехвърлят гласове към НДСВ и други партии.

ДСБ лидерът беше категоричен, че Синята коалиция може да направи решителна крачка през второто полувреме. 204 000 гласа са спечелили от Синята коалиция, което е 15% ръст в сравнение с 2007 година.

Стана ясно още, че сините ще искат ръчно преброяване на бюлетините заради разликата, която имат с НДСВ от 250 - 350 гласа.
С точно 361 гласа жълтите изпреварват коалицията и взимат два мандата за ЕП.

Надежда Михайлова от своя страна заяви, че не е изненада представянето на НДСВ и Лидер.
„Ние показахме, че можем да застанем зад кауза", заяви тя. „Аз съм горда , че съм част от този отбор, допълни Михайлова. Тя е категорична, че с този вот е започнало голямото завръщане на сините и това особено ще проличи на следващите избори.

От Синята коалиция са категорични, че „Атака" се намира под карантина и националистите са невъзможна част от какъвто и да е политически проект.