ГЕРБ подценява важността на общи мажоритарни кандидати.

Това заяви на извънредна пресконференция съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров, предаде БТА.
Според съпредседателя на коалицията Иван Костов, партията на Бойко Борисов не е в позиция да има собствено мнозинство срещу БСП и ДПС, които "ще играят заедно". В този смисъл той не може да казва на всички "Подкрепете ме, защото аз така или иначе ще ги бия без вашата помощ", добави Костов.

Той допълни, че Синята коалиция трябва да излъчи една трета от евентуалните общи мажоритарни кандидати, тъй като толкова е доверието, което, сравнено с ГЕРБ, са получили на евровота.

Синята коалиция покани Бойко Борисов на политическа консултация преди изборите.

На въпрос докога са готови да изчакат отговора на ГЕРБ Иван Костов заяви, че "часовникът изтича".

Той допълни, че се водят разговори с по-малки десни партии за разширяване на коалицията. Проблемът обаче според него е, че те настояват за пренареждане на листите. Трябва да се съгласят да влеят гласовете си, а не да искат разместване на нашите позиции, подчерта Костов.

Във връзка с отчета на премиера Сергей Станишев за 4-годишното управление на тройната коалиция Мартин Димитров коментира, че правителството се е провалило в трите си основни приоритета - социална политика, икономика и евроинтеграция.

Той отбеляза, че за последните 20 години в историята на България има трима премиери - символ на криза, спад на икономиката и рецесията. Това са Луканов, Виденов и Станишев, уточни Димитров.
По думите му единствено десницата може да извади страната от сегашното й състояние.