Синята коалиция вече определено е опозиция. Това заяви пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"При положение, че от Нова година насам сините гласуват или „въздържал се", или „против", а на вота ясно показаха, че са от страната на БСП и ДПС", посочи той и допълни: "Всички те - и БСП, и ДПС, и сините в момента са в абсолютно една позиция."

Припомняме, при гласуването на вота на доверие от Синята коалиция гласуваха „въздържал се." Пред гласуването те поставиха на премиера Борисов своите искания, за да го подкрепят.

След вота премиерът обясни на сините, че е поел отговорността да управлява страната с правителство на малцинството и то в условия на криза.

Чувствам се подведен от вас, обърна се към тях заради изказаната им позиция.

Според Волен Сидеров, периодът след вота ще даде възможност да се продължи работата и така да се сложи край на "истеричната атмосфера на компромати".

Имаме един на нула за Борисов. Това заяви Сидеров по-късно в предаването по Нова телевизия „На 4 очи" в коментар за гласувания вот на доверие към кабинета Борисов.

По повод партньорството с ГЕРБ той каза, че то е делово и политическо. Имаме и различия с ГЕРБ, изтъкна Сидеров, като даде за пример, че Атака е за повече участие на държавата в икономиката.

Според националиста силовият министър Цветанов е атакуван най-вече защото е тандем с Борисов, а подготвяният вот на недоверие от опозицията е бил с основна цел вътрешният министър да бъде отстранен от поста.

Волен Сидеров коментира и днешното представен на книгата на президента Първанов.

Той препоръча във втория том на книгата си президентът да разкаже за ловните си трофеи, защото това щяло да бъде по-интересно четиво.

Сидеров настоява Първанов да отговори с какви пари ще се финансира АБВ. На критиките му, че за ГЕРБ не е престижно да си партнират с Атака, Сидеров посочи, че едва ли е по-престижно да си доносник на ДС и да си избран с автобусите от Турция.

Първанов не се справи два мандата, категоричен е Сидеров.