Шоуменът Слави Трифонов излезе с позиция в своята "фейсбук" страница по повод отказа на съда да регистрира партията му "Няма такава държава".

Припомняме, че малко по-рано днес съдът отхвърли искането за регистрация на партията "Няма такава държава" с мотива, че цветовете бяло, зелено, червено, присъстващи в символа на партията, създават впечатлението, че присъства националното знаме. А това било забранено в чл. 5 на Закона за политическите партии.

В позицията си Слави Трифонов подчертава, че цветовете бяло, зелено, червено присъстват и в символите на три парламентарно представени партии - БСП, НФСБ и АТАКА.

За БСП, НФСБ и АТАКА - може, а за "Няма такава държава" - не може, изтъква шоуменът.

Съдът отказа да регистрира "Няма такава държава"

Съдът отказа да регистрира "Няма такава държава"

Причината - логото на партията с цветовете на българското знаме

Според него това е измислена причина. Ако не беше това, щеше да е името на партията. Ако не беше символът или името на партията, щеше да е името на лидера на партията. Ако не беше името на лидера на партията, щеше да е името на родния град на лидера на партията, пише още Трифонов на страницата си.

По думите му причината е, че не искат референдум, не искат да има пряка демокрация и не искат партия, която да защитава гласа на хората, референдумите, пряката демокрация.

Наистина ли мислите, че така ще ни спрете? С цветове и с имена? Не може да ни спрете, защото не са важни цветовете и имената, а е важно съдържанието, изтъква още шоуменът.

Слави е категоричен, че ако следващата инстанция потвърди "това безумно и незаконно решение", ще регистрира нова партия - с друго име и с други цветове.

"Но ще бъде със същите граждански и политически цели - нещо, което никой съд не може да забрани", добавя още той.

"Няма такава (хубава) държава"

"Няма такава (хубава) държава"

Графичното изображение - синя ръка с цветовете на българското знаме