"Разбрах, че правителството, което "Има такъв народ" предложи, било правителство на Доган. Не е на Доган, на Ердоган е. Не - на Байдън. Не - на Макрон. Не - на Миню Стайков. Не - на Ковачки. Не - на илюминатите. Всички анализатори пропускате много варианти". Такъв ироничен коментар направи във Фейсбук Слави Трифонов по повод множеството анализи, последвали обявяването на проектокабинета на ИТН.

Той посочва, че още вчера е заявил, че "Има такъв народ" не участва в задкулисни договорки и "не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай". Трифонов е категоричен, че предложението им за правителство не е нито на Борисов, нито на Доган, които той определя като "едно неприятно минало" и уверява, че "Има такъв народ" ще работи никога повече да не се повтаря наложеният от тях модел. "Моделът, в който някой от двамата е инструментът, разпределящ порциите. Някои не са разбрали - "Има такъв народ" не предлага порции. Съжалявам, че трябва да ви разочаровам - няма порции. Има задачи, които чакат своето изпълнение", отбелязва Трифонов.

По негови думи предложението на ИТН гарантира, че сега никой няма да може да каже: "Властта е в моите ръце", пояснявайки, че предложението на партията му е властта да е в ръцете на образовани и почтени хора, а контролът върху нея - в ръцете на парламента. Някои хора обаче били разбрали точно обратното.

Бойко Борисов: Кабинетът на Трифонов е прах в очите на хората

Бойко Борисов: Кабинетът на Трифонов е прах в очите на хората

ГЕРБ виждат дългата ръка на ДПС в проектоправителството на ИТН, готови са за опозиция

"Много се забавлявам - представям си как отличничка от Колумбийския колеж, с магистратура от Мерилендския университет и с допълнителни квалификации от Оксфордския университет като Наталия Митева може да има нещо общо с необразован човек като Бойко Борисов. Както самият Борисов е признавал - той е прост и затова се разбира само с прости. Забавно е и как доктор по биологични науки от Кеймбридж като Велислава Петрова може да има нещо общо с хидролог като Доган", коментира Трифонов.

Относно Николай Василев и внушенията с НДСВ 2 той отправя аналогичен въпрос:

"След като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, това означава ли, че "Да, България" са ГЕРБ 2? След като кандидат-премиерът на ГЕРБ Даниел Митов е бил заместник-председател на партия ДСБ, която сега е част от "Демократична България", това означава ли, че ГЕРБ са "Демократична България" 2? А Мая Манолова, след като е била заместник-председател на парламента от БСП - какво означава? "Изправи се! Мутри, вън" са БСП 2 ли?".

Трифонов бе категоричен, че предложението за министър-председател на "Има такъв народ" е базирано на експертни качества и се предлагат хора, които могат да свършат работа.

"В крайна сметка, не е ли това единствената цел пред едно правителство? Да свърши работа", пита риторично той.

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет
Обновена

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет

Издигат Николай Василев за премиер, Любомир Дацов за икономически министър