Предложението на Слави Трифонов за министър-председател в лицето на Николай Василев е възможно един от най-добрите избори. Това заяви за БГНЕС проф. Огнян Герджиков - бивш председател на Народното събрание по време на управлението на НДСВ и служебен премиер през 2017 г.

По повод обявяването на кандидатурите на ИТН за правителство той посочи, че Николай Василев е изключително подготвен експерт - високообразован, с поглед за нещата и замах.

Според Герджиков кандидатурата му е много добро попадение за премиер.

По негови думи хората, които са предлагали кандидатурите на Ради Найденов за външен министър и на Любомир Дацов за министър на икономиката, имат "нюх за кадрите и хората".

Кой кой е в правителството на ИТН

Кой кой е в правителството на ИТН

Партията на Слави Трифонов ще направи опит да състави самостоятелен кабинет

"Ради Найденов е много подготвен дипломат с поглед върху международната политика. Той би бил един прекрасен външен министър. Любомир Дацов е великолепен финансист. Много добри попадения", коментира той.

По негови думи НДСВ се е превърнала в ковачница за кадри на предлагания кабинет.

Той бе категоричен, че НДСВ е имала много добри кадри и само липсата на политически опит им е попречила да се задържат по-дълго на власт.

Имахме много качествен състав и това се потвърждава с включването на хора от НДСВ в евентуалното бъдещо управление, защото не можем да бъдем категорични към днешна дата, че това ще е кабинетът, който ще бъде гласуван, поясни Герджиков.

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет
Обновена

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет

Издигат Николай Василев за премиер, Любомир Дацов за икономически министър