Ако ни вкарат в трети избори - по вина на Радев, държавата ще колабира. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членовете на партията, излъчена на живо във Фейсбук.

Той за пореден път обвини сегашните управляващи в репресия спрямо ГЕРБ.

По негови думи на всички им е станало ясно какви са манипулациите с машините и припомни информацията от вчера, че в няколко секции в чужбина от общо 39 проверени има разминаване между данните от протоколите и машинните разписки за гласуване, а девет секции не са предали изборни книжа.

Борисов бе категоричен, че единствено спрямо ГЕРБ има тенденциозно отношение. Въпреки манипулациите обаче "разликата накрая трябваше да я натаманяват, за да могат "Има такъв народ" да излязат малко преди нас". Това обаче по негови думи нямало значение, защото ГЕРБ нямало да предложат правителство.

Надежда Нейнски: Ако не се състави кабинет, вотът се радикализира

Надежда Нейнски: Ако не се състави кабинет, вотът се радикализира

Дяволът е в детайла. Понякога промяната не може да случи от един път

В момента, в който се състави правителство, Радев ще си прибере вересиите и всичко ще се изсипе на главата на Слави Трифонов, прогнозира бившият премиер.

Според него, ако е имало политическа класа, при равния резултат на ГЕРБ и ИТН е трябвало президентът да извика двете партии на разговори, за да се разберат да работят заедно, а догодина да се направят още едни избори.

Борисов упрекна и служебния здравен министър Стойчо Кацаров за бездействието по отношение на коронавируса. Според него ваксинационният процес трябва да се възстанови.

Ако аз управлявах, Кацаров отдавна щеше да е махнат и щях вече да съм се извинил на медиците от "Пирогов", заяви той относно казуса с нарушенията, установени от НЗОК и спора за фиктивните хоспитализации.

По негови думи цялата държава е видяла, че Кацаров е лъжец, но президентът продължавал да стои зад него.

Андрей Райчев: С трети избори ИТН си играят с живота

Андрей Райчев: С трети избори ИТН си играят с живота

Избори 2 в 1, президентски и парламентарни, за най-лошия вариант за Румен Радев