Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заяви за bTV, че ще отговори на всички въпроси и ще покаже документи във връзка със скандала с фиктивната хоспитализация в "Пирогов", в който бе замесено и неговото име.

Аз съм един от тези хора, с такава диагноза, без да са ми правили такива изследвания. Здравният министър лично показа в студиото на БТВ разпечатка на документите, които в "Пирогов" са отчели, че са му правили изследвания и му е поставена диагноза за чернодробна цироза. Кацаров заяви, че е бил в "Пирогов" като пациент през ноември месец, а тези изследвания, които никога не са му правени, са от периода 21 - 24 януари. Тогава не съм бил в болница, отсече Кацаров по-рано тази седмица.

В този смисъл би могъл да бъде свидетел на прокуратурата, потвърди Кацаров.

В Пирогов "лекували" над 400 мними болни

В Пирогов "лекували" над 400 мними болни

Докладът на НЗОК сочи, че част от тях били служители на болницата

Бившият здравен министър Костадин Ангелов днес обвини Кацаров в лъжи относно проведените му изследвания в "Пирогов". 

Директорът на "Пирогов" Асен Балтов бе отстранен от длъжност, след като проверката установи нарушения за над 1 млн. лв. с изписани средства за лечение по две диагнози - чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. Уволнението предизвика редица реакции, предимно негативни, а тази сутрин пироговци излязоха да протестират в подкрепа на бившия директор. Припомняме, че един от първите лекарски протести в страната - през 2007 година - бе отново на пироговци.

Докладът на Здравната каса с установените нарушения е предоставен както на МЗ, така и в прокуратурата.

По думите на Стойчо Кацаров действието по освобождаването на Асен Балтов е единствената възможна реакция от негова страна на един доклад с установени сериозни нарушения. Самите лекари нямат общо с установените нарушения, 99% от тях нямат и представа за тях.

Проверяват и Пирогов за фалшиви хоспитализации

Проверяват и Пирогов за фалшиви хоспитализации

Като правителствена болница "Лозенец" е била като черна дупка

Протестът на медиците от "Пирогов" продължава в понеделник.