Проф. Иван Поромански е назначен за директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", съобщиха от Здравното министерство. Той сменя проф. Асен Балтов.

Малко по-рано през деня управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Петко Салчев предостави на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров резултатите от извършената проверка на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД. Според проверкатаима нарушения в размер на общо над 1 млн. лв.

Петко Салчев уверява, че Касата не тормози административно болниците

Петко Салчев уверява, че Касата не тормози административно болниците

Над 123 млн. лева били платени на болниците за работа в пандемията

Припомняме, ден по-рано от "Пирогов" оспорваха резултатите от тази проверка.

Това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата.

Новият директор на Института за спешна медицинска помощ "Николай И. Пирогов" е проф. Иван Поромански - началник Клиника по гнойно- септична хирургия на болницата.

Проф. Поромански е завършил Медицински университет - София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

Припомняме, на 13 юли 2021 г. в изявление от Българския лекарски съюз съобщиха, че е наложително да спре административният тормоз върху болниците. Същият ден от "Пирогов" възразиха срещу нарушения, открити от Касата.