Служители на "Пирогов" поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров. В своя позиция те настояват да се прекрати с "ужасяващия тормоз". Те изпратиха отворено писмо до президента Румен Радев и служебния премиер Стефан Янев, съобщи БиТиВи.

Не спираме работа и в протестен режим, както и в условията на целенасочени атаки и обиди. Категорични сме, че ще протестираме, докато не бъде възстановен нормалният тон и проф. Асен Балтов не бъде върнат на поста изпълнителен директор, уверяват служителите на "Пирогов".

Шефът на COVID отделението в Пирогов: Кацаров лъже, продаде ме за политически дивиденти

Шефът на COVID отделението в Пирогов: Кацаров лъже, продаде ме за политически дивиденти

Здравният министър бил лекуван два пъти в болницата

Според тях служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров си е позволил в национален ефир да преиначи истината. Така се е опитал отново да опетни труда на лекарите от "Пирогов".

Служебният министър Кацаров на 15 юли 2021 г., показвайки епикриза, издадена от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" той заяви: Тази епикриза е от 21 до 25 януари. Не съм бил в болница "Пирогов" по това време с никаква диагноза.

Втори ден "Пирогов" протестира

Втори ден "Пирогов" протестира

В подкрепа на отстранения директор проф. Асен Балтов

От Института за спешна медицинска помощ съобщават, че след обстойна проверка в системите на болницата са установили, че през месец януари 2021 г. Кацаров е хоспитализиран в болницата с негово знание, в негово присъствие и с неговата лична карта.

Министърът е бил наясно, че за да бъде изследван след преболедуван два месеца по-рано COVID-19, трябва да си заплати изследванията или да постъпи в болница.

Насочваме вниманието на НЗОК, че пътека за грижа за пациенти с постковид усложнения все още няма, казаха медиците.

В Пирогов "лекували" над 400 мними болни

В Пирогов "лекували" над 400 мними болни

Докладът на НЗОК сочи, че част от тях били служители на болницата

В базата данни на "Пирогов" има и резултати от направени множество изследвания, сред които скенер, ЕКГ и пълен пакет клинико-лабораторни показатели, посочват от болницата.

Оттам допълват, че са потресени от опита за манипулация на обществото, внушавайки му се отново, че в "Пирогов" се правят фалшификации.

Президентът Радев и премиерът Янев разполагат и с Декларация на служителите на "Пирогов", подкрепена със събрани само за два часа близо 1000 подписа. В нея медиците заявяват, че няма да допуснат постигнато от тях през последните 15 месеца да се оспори.

Смениха директора на "Пирогов"

Смениха директора на "Пирогов"

Проф. Иван Поромански е новият шеф

"Няма да допуснем името на стратегическа за страната болница като "Пирогов" да се петни, няма да допуснем опитите за разделение отвътре, няма да допуснем водещи специалисти да се откажат от професията си и че няма да допуснем личностни, финансови и лобистки интереси да рушат имиджа на съсловието и цялата система", пише в писмото.

Според служителите на "Пирогов" още по-обидно е, че едни немотивирани промени се извършват от служебно правителство в момент, в който вече има избран нов парламент, заявяват от "Пирогов"

"Пирогов" с възражение за откритите нарушения от НЗОК

"Пирогов" с възражение за откритите нарушения от НЗОК

То ще бъде направено по законовия ред

Медиците изтъкват, че вече са възразили срещу констативните протоколи от шумно оповестената в медиите проверка и възраженията са депозирани в законовия срок и ред в НЗОК.

Медиците в най-голямата спешна болница в страната снемат доверието си от управителя на НЗОК Петко Салчев, който, по думите а служителите, също си е позволил да внушава на обществото, че извършват злоупотреби и че без да се работи, без да отчита дейност въпросното лечебно заведение е получило пари

Служителите на "Пирогов" уверяват, че там се работи в денонощен режим, откакто е създадена през 1951 г. Болницата се справи с COVID-19 вълните и е готова с изпитана организация, ако се стигне до нова заплаха.