ГЕРБ е първа политическа сила и откъде знае Слави Трифонов какво ще се случи после. Още няма краен резултат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви своя вариант за съставяне на кабинет след предсрочните парламентарни избори.

"Днешното изявление на Трифонов означава, че не иска да има правителство и това е прах в очите на хората. Така не знам коя партия ще отиде да го подкрепи. Това е играта на Румен Радев - да остане служебното правителство", изтъкна Борисов.

Според него е видно от изказването на Трифонов, че не желае ГЕРБ, БСП и ДПС, а другите нямат мощност и няма да има правителство. Ще правя правителство на малцинството с над 60 депутати, недоумява Борисов. В следващите дни той очаква някоя от партиите да се почувства като лека жена, която е повикана без условия да отиде и в същото време най-големият номер е всички партии да го подкрепят сега, като му плеснат всички лъжи и задкулисия, предложи Борисов.

Да видим сега как "Да, България" ще се предложи, но на мен ми е интересно и дали БСП ще се предложи, запита той.

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет
Обновена

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет

Издигат Николай Василев за премиер, Любомир Дацов за икономически министър

Знам ги и затова малко ми е тъжно, защото нашите съседи взимат милиарди евро, ние сега започваме да говорим за електронна програма и електронно правителство, посочи лидерът на ГЕРБ. "Звучи много готино като шоу, но и ние сме направили хиляди детски градини, хиляди", категоричен бе Бойко Борисов.

Това няма значение, но така подплашиха хората, че постигнахме това, което искаше Румен Радев - масово гласуване на хората, голяма представителност на народа. Кой от нас политик може да каже, че представлява народа, бе?, запита Борисов.

ГЕРБ предлагат кабинет, ако мандатът стигне до тях

ГЕРБ предлагат кабинет, ако мандатът стигне до тях

Държава със сценаристи не се управлява, убеден Борисов

Ако ГЕРБ били управляващи, Радев щял да отбелязва, че при ниската избирателна активност еди-какво си. С такива политически партии ние не желаем да носим отговорност, подчерта Бойко Борисов. "Ние добре, че сме живи, това е голям късмет", отсече експремиерът.

Бойко Рашков направил параван на "Има такъв народ" и на още някого, според Борисов. Ако видите как си размениха с ДПС представителите в секциите и комисиите, но и това не е важно по думите на Борисов. Демокрацията си замина, отчете той.

"Няколко стотин разлика, Слави! Ако така мислиш, че си ни победил, честито. Ако това го били направили от ГЕРБ, щели да ги съсипят", посочи Борисов.

ИТН "открадна" 5% от привържениците на ГЕРБ

ИТН "открадна" 5% от привържениците на ГЕРБ

Борисов губи 200 000 гласа спрямо април, Трифонов печели 100 000

Какво обаче е значението на днешното интервю или програмно интервю, добре написано, но Слави Трифонов пропусна министъра на екологията. Това също не е важно, посочи Борисов.

С предложения за премиер от ИТН Николай Василев Борисов има добри отношения и не е ново лице в политиката. Само с НАСА не се бяхме занимавали и с астронавти, недоумява Борисов.

Представете си горе в орбитата северномакедонец, а долу българин - така стават междузвездни войни, ако мине някои марсианец, пошегува се Борисов. Сега ние ще гледаме програмата и ще кажем за коя точка може да разчита на нас, отбеляза той.

В началото на пресконференцията Борисов отчете, че ГЕРБ печели в 16 области, ИТН в 8, ДПС в 5, ДБ - 2. Лидерската битка в София печели Бойко Борисов срещу всички останали. Най-много висшисти, умни и красиви гласуваха за ГЕРБ. Тях искат да изчегъртат, изтъкна Борисов.

Много неща правят впечатления и искам да помоля поне едно нещо да направят - поне да ни дадат списъка на електронните техници, да им знаем именцата, настоя Борисов. От снощи досега са обработени 95.22% от протоколите, отчете Борисов.

Бойко Борисов отсече, че вижда дългата ръка на ДПС в кабинета на Трифонов. Борисов иска първо да си успокои хората в партията заради данъчните ревизии на Румен Спецов в НАП. Бил съм всякакъв, но важно е, че имам партия и момчета, които в целия този хаос се справиха прекрасно, подчерта Борисов.

ГЕРБ е управлявал достатъчно и нас ни е време за опозиция, каза още Борисов.

Обрат в битката за първото място: ИТН изпреварва ГЕРБ при обработени 98.92% протоколи

Обрат в битката за първото място: ИТН изпреварва ГЕРБ при обработени 98.92% протоколи

Броенето до последен глас продължава