Ако дойде мандатът при нас, ще предложим правителство. В това увери лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

Интересното е, че малко преди това Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да предлагат състав на правителство с настоящите партии.

Държава със сценаристи не се управлява, министрите са оторизираните лица, но това Слави не го знае, изтъкна Борисов. Слави Трифонов не е никакъв и ще си измие ръцете с хората, очаква Борисов, според когото няма да има кабинет, тъй като целта на Бойко Рашков е да върлува и да тормози хората. Нека внесе състава на кабинета, нека президентът му връчи мандата и нека се стигне до натискане на бутона в пленарна зала, очаква експремиерът.

"Кое е по-голямото зло за България - Бойко Рашков или Слави Трифонов"?, запита Борисов. Като в комунистическо следствие те вкара Бойко Рашков и не се знае как ще излезеш, заяде се Борисов.

Бойко Борисов: Кабинетът на Трифонов е прах в очите на хората

Бойко Борисов: Кабинетът на Трифонов е прах в очите на хората

ГЕРБ виждат дългата ръка на ДПС в проектоправителството на ИТН, готови са за опозиция

Когато светът е Зелена сделка, ние нямаме министър на екологията, открои Борисов още веднъж за състава на кабинета на Слави Трифонов, в който отсъствал министърът на екологията.

"Само с НАСА не се бяхме занимавали", каза още той и поясни, че "ето как почват Междузвездни войни" - като има заедно космонавти българин и северномакедонец. "Предишният път премиер беше Антоанета Стефанова, защото знаеш 5 езика. Сега Никито (Николай Василев - б.р.) знае 4-6. Не е ново лице, това имам предвид", добави Борисов.

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет
Обновена

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет

Издигат Николай Василев за премиер, Любомир Дацов за икономически министър

За приоритетите на кабинета на Слави Трифонов за закриването на специализираните съдилища и прокуратура, Борисов заяви, че още малко на Луната щели да се качат.

Как хубаво ще им се спука балонът сега, очаква Борисов. Кое налага ние да отиваме на разговор със Слави Трифонов, недоумява той.

Сега ми е интересно как от "Да, България" ще отидат на чалгата да целуват ръка, очаква Борисов.

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов добави, че през болшевишки натиск, заплахи и методи ГЕРБ пак остават най-голямата, най-силната и добре стояща организирана партия. Всички атаки от нашите опоненти не само се сбъдват, но се оказва точно обратното, посочи Митов.