Това, което прави Слави Трифонов е напълно разумно, независимо каква ще бъде формата на управление. Това заяви социологът Кънчо Стойчев в сутрешния блок на БНТ за решението на лидера на "Има такъв народ" да се откаже от кандидатурата на Николай Василев за премиер и да предложи промени.

Той посочи, че трябва да се погледне какво се случи на изборите, като вече има картина какво се случва и след изборите. Повече от половината българи смятат, че изборите са преминали честно, а 2/3 одобряват машинното гласуване и искат да се състави кабинет на промяната.

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 23.1%

Изборите не бяха честни 17.7%

Замириса на протести 13.7%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.7%

Какви избори? Лято е все пак 4.8%

Необходимо е да бъде съставено правителство на база диалог, а от задачите и приоритетите произтича състава на тези хора, които ще ги реализират, обясни социологът. Според него ще има правителство, но с по-ограничен мандат във времето. Ние трябва да си кажем, че ако някои ни представя черно-бяла картина или Том и Джери, значи ни лъже. Това черно-бяло гледане е контрапродуктивно и няма никой, който да е изцяло в черно или в изцяло бяло, отбеляза метафорично Стойчев. Той даде пример с лидера на БСП Корнелия Нинова, която нямало как да бъде оцветена изцяло в черно, защото през последните 4 години все пак е била единствената опозиция в парламента. ДПС в момента трябва да мълчи, защото са на пето място и първо трябва да чуем партиите на по-предни позиции, изтъкна социологът. Но ДПС, по думите му, също не трябвало да бъдат гледани изцяло в черно. Той призова партиите да гледат цветно, като няма нужда Борисов да бъде правен черен, въпреки че хората не го харесват.

Час по-скоро трябва да има правителство на промяната и да се представя всичко пред нас, настоя Кънчо Стойчев.

Слави Трифонов се отказа от Николай Василев

Слави Трифонов се отказа от Николай Василев

Съобщи го във ФБ на третия ден след като предложи проекто-кабинета си

Стойчев е умерен оптимист в очакванията си по всички въпроси в политиката - "със скърцания, завойчета и грешки ще има правителство". Правителство е необходимо, макар и да няма никаква трагедия да отидем на още едни избори, но хората биха гласували за същата структура, посочи Стойчев. Трябва да се проявят здрави нерви, да се прощава на грешките на първата политическа партия и да ги подтикваме да се движат в посока, за която българския народ даде мандат, настоя Кънчо Стойчев.

Той е на мнение, че най-добре е да хванем питомното с кабинета на Слави Трифонов, а не да гоним дивото в гората.

Една идея и крачка по-далеч сме от нови избори

Една идея и крачка по-далеч сме от нови избори

Трябва да се търсят компромисни решения, а народът не е на тази вълна