Няма коалиция, с която да отидем на избори, за да има такава, трябва да има съвпадения по основни за нас приоритети. Ако имаше такава коалиция, щяхме да сме се коалирали, но няма такава. Това заяви пред БНТ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Хората трудно могат да бъдат наричани патриоти, те паразитираха върху патриотичния вот, те бяха безалтернативни. Откакто "Възраждане" се появи, все повече започна да пада подкрепата за казионните патриоти, те окончателно са изхвърлени от политиката, смята Костадинов.

Патриотите имат резултат, съизмерим с нашия, провалът за тях е по-голям. Една част от патриотичните избиратели ще преодоляват предателства, които превърнаха патриотичния вот в бизнес ниша и предприемаческо начинание, от което се храниха патриотични партии. Като една от своите задачи Костадинов поставя реабилитацията на патриотизма и е убеден, че това вече се случва - "Възраждане" се утвърди като най-голямата патриотична партия, категоричен е той.

Припомняме, "Възраждане" завърши с резултат от 82 147 или 3.01%, дишайки във врата на "Българските патриоти - ВМРО, НФСБ и "Воля", които завършиха с резултат 85 796 или 3.14%. Всичките формации остават извън парламента.

„Възраждане“ си постави добра, но не отлична оценка на изборите
Обновена

„Възраждане“ си постави добра, но не отлична оценка на изборите

Костадин Костадинов: Българското общество не вярва на протестните партии

Относно това, че партията е пета политическа сила в чужбина, Костадинов увери, че вотът там не е изкривен, а и няма купен вот.

Костадинов очаква да има сега, след изборите, правителство, но кабинетът ще е с ниска степен на доверие и сериозно политическо кръвосмешение, ще има 6-7 месеца живот, ще е безспорно правителство на малцинството. Вариант е при евентуален трети мандат - да се получи широк консенсус около служебния кабинет. Каквато и формация да е, няма как да съществува без партия на противостоящия лагер, смята още лидерът на "Възраждане". Три партии претендират, че са различни, но няма как да направят самостоятелно правителство, а трябва да получат подкрепа от ГЕРБ, БСП или ДПС.

Костадин Костадинов анализира и още варианти ГЕРБ да подкрепи партиите на протеста, включително и "Има такъв народ" на Слави Трифонов: Борисов е доказал, че прави изненадващи ходове, в момента има интерес да се създаде слаб кабинет, който да се провали след няколко месеца, смята още той.

Андрей Райчев: С трети избори ИТН си играят с живота

Андрей Райчев: С трети избори ИТН си играят с живота

Избори 2 в 1, президентски и парламентарни, за най-лошия вариант за Румен Радев

По негови сметки ИТН разполага с 8% подкрепа от българските избиратели. Първият, който победи Бойко Борисов, беше Румен Радев, това е първа загуба на ГЕРБ за парламентарни избори, каза още Костадинов. Той сметна, че има правопропорционална разпределеност на вота и никой не може да изпъкне, затова кабинет ще бъде изключително неустойчив и ще зависи от всеки един в парламента.

Най-късно напролет ще има нови избори, смята още Костадинов, а не трябва да се пропуска вариантът да има избори две в едно - президентски и парламентарни наесен. Тази възможност ставала все по-възможна всеки ден все повече.

Бомбата "Слави Трифонов" гръмнала преждевременно

Бомбата "Слави Трифонов" гръмнала преждевременно

Лидерът на ИТН извършил политическо самоубийство

Лидерът на "Възраждане" коментира и искането за предсрочно освобождаване на Иван Гешев. По думите му то няма да мине, а това се прави да се провери съставът на ВСС. И аз искам да видя как ще гласува ВСС и как ще се мотивира всеки член, каза той.

Той очаква това служебно правителство да делегитимира ВСС, особено с този ход за отстраняване на Иван Гешев. Главният прокурор може да бъде премахнат за дни и законността да възтържествува в прокуратурата, смята още лидерът на "Възраждане".

Парламент без националисти, но пълен със соросоиди, не радва българския народ, коментира в заключение той.

Какво се случва под бариерата?

Какво се случва под бариерата?

Възраждане, Българските патриоти, Българско лято