"Възраждане" оцени представянето си на предсрочните парламентарни избори като добро, но не отлично. Отлично щяло да бъде, ако били влезли в 46-я парламент, посочи лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция в БТА.

По думите му политическият сезон тепърва започва и навлизаме в процедура по съставяне на кабинет. Костадинов е доволен от резултата на партията предвид ниската избирателна активност. В чужбина за пореден път се утвърдихме като една от петте основни политически сили, изтъкна той.

На трето място "Възраждане" се утвърди като най-голямата политическа сила в патриотичния сектор, подчерта Костадинов. Към този момент той смята, че е налице прилив на бивши разочаровани избиратели от патриотите. "Вратите на "Възраждане" са отворени за тези хора, добре са дошли. Можем да ги приемем при нас и това го правим, защото всеки ден от изборите насам има желание на бивши членове и симпатизанти на патриотичните партии да дойдат при нас", категоричен бе Костадин Костадинов.

На този вот българските избиратели окончателно изхвърлили от политиката така наречените патриоти. Изборните резултати на така наречените патриоти в циганските секции рязко намаляха, доволен е Костадинов.

Патриотичен фронт - само под знамето на "Възраждане"
Обновена

Патриотичен фронт - само под знамето на "Възраждане"

Те искат отпадане на COVID мерките

На фона на всичко това ние не смятаме, че към настоящия момент резултатът, който показаха и другите партии води страната до положение, в което ние можем да очакваме политическа стабилност, посочи той.

Според него очевидно е, че страната навлиза в парламентарен ступор и обществото започва да изчерпва вярата си в сегашния политически модел.

Една част от партиите да бъдат пакетирани и да бъдат рекламирани като партии на протеста и на промяната не се случи и не доведе до успех. Въпреки огромният медиен и финансов ресурс в техните кампании, те не успяха да оформят стабилно мнозинство заедно.

Българското общество не вярва на протестните партии, по думите на Костадинов. За "Възраждане" ще бъде изключително трудно да се преброят срещу статуквото, като не е спирала и агресивната кампания срещу партията. Нашата борба ще бъде трудна, но ще продължим да я водим, като нямаме друг избор освен да я спечелим, каза още Костадинов.

Припомняме, "Възраждане" завърши с резултат от 82 147 или 3.01%. В сравнение с изборите на 4 април (78 414 или 2,45%) хората на Костадин Костадинов отбелязват 3 733 гласа повече, което заради ниската избирателна активност се отразява обаче в по-голям процент, доближаващ се до този на преките им конкуренти в патриотичното пространство.

Правителство ще има, но ще бъде слабо, изключително зависимо, продукт на тежки кръвосмешения и точно поради тази причина ще доведе до една засилваща се нестабилност в страната. Ще се създаде правителство, което ще издържи 6-7 месеца. Така лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира пред News.bg как вижда ситуацията в страната. Костадинов не изключва скоро да има нови избори, например с

Костадинов не смята, че ще има проблем с гласуването на правителство. В момента Борисов го е страх от Бойко Рашков и защо мислите, че няма да подкрепи кабинета на Трифонов, запита Костадинов.

Въпреки че "Има такъв народ", спечелили изборите с фотофиниш, но се чували оценки от "осанна до разпни го".

Костадин Костадинов даде и оценка за номинирания за премиер Николай Василев като едно от най-емблематичните лица на институционализирана корупция в две правителства. "Когато Доган е разпределял порциите на властта, тогава папкал ли е, колко голяма е била неговата порция, отказвал ли е порция", запита Костадинов отново в отговор на въпрос на News.bg.

Той подкрепя предложението на Трифонов България да стане част от НАСА и да изпрати мъж, жена и един северномакедонец в космоса. Този проект (на ИТН - б.р.) очевидно започва да ерозира и много трудно ще бъде в рамките на няколко месеца задкулисието да изкара нов месия. Тогава българите ще имат възможност да избират между разрухата и "Възраждане", очаква Костадинов.

"Възраждане" остават на позицията си от преди изборите - да не се коалират с другите назоваващи се също като тях патриотични организации. Няма как да очакваме коалиции, с когото и да било към момента, каза Костадинов. В посока основните теми за "Възраждане" те биха разговаряли с БСП при съвпадение.

Под 200 000 лв. е струвала предизборната кампания на "Възраждане", като парите са от субсидия и дарения.