Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов твърди, че има договорка между ГЕРБ, ПП и ДПС за избора на ново ръководство на Българската народна банка.

"Договорката, извинете, сглобката е следната - шеф на БНБ ще си остане Димитър Радев, това е кандидатурата на ГЕРБ, а подуправители ще бъдат Андрей Гюров от Продължаваме Промяната и Петър Чобанов от ДПС, срещу което ГЕРБ ще получат гласовете на ДПС и ПП-ДБ като подкрепа за техния кандидат. Тоест, както казва мъдрият български народ, "танто" за "танто". Едното "танто" - Димитър Радев, срещу другото "танто" - Гюров и Чобанов", обясни схемата той във Фейсбук.

Депутатите приеха правилата за избор на шефовете на Сметната палата, БНБ и НЗОК

Депутатите приеха правилата за избор на шефовете на Сметната палата, БНБ и НЗОК

При игра с падащи кворуми и мнозинства

"Защо ли е така? Ами защото така стават нещата. Ти - на мене, аз - на тебе. Само дето "ти - на мене, аз - на тебе" го правят тези, дето се ненавиждаха. ГЕРБ и ДПС срещу Продължаваме Промяната и Демократична България", подчертава Трифонов и допълва, че това не е коалиция, а "гнусна, цинична, отвратителна, омерзителна сглобка" в името на парите и властта.

Лидерът на ИТН пита ПП нали щяха да разграждат модела ГЕРБ-ДПС.

"Нали сте се нарекли Продължаваме Промяната. Каква промяна, бе? Вие сте, едно към едно, същите. И понеже донякъде ви познавам, ще ви кажа, че според мен, вие сте по-алчни, по-нагли и за съжаление, по-некомпетентни от тия, заради които се самосъздадохте. Тоест, за да съм ясен, разликата между вас и ГЕРБ и ДПС е, че вие сте по-зле", изтъква Трифонов.