Членове на Централната избирателна комисия са заседавали късно снощи след 21 часа на извънредно заседание. Решението е - експерти, определени от страна на държавните институции, да подпомагат работата на ЦИК за машинното гласуване. Тази сутрин експерти на Комисията са започнали допълнителни проверки на 446 устройства, които се намират в склада за съхранение.

ЦИК предостави на експертите хеш екстрактора и флаш памети, а проверките се правят по графици днес и утре.

Информационно обслужване дава достъп на политици след съгласуване с ЦИК

Информационно обслужване дава достъп на политици след съгласуване с ЦИК

Призонава ги да спазват закона

Инициативата за допълнителен контрол на машини с инсталиран софтуер е на ЦИК.

Целта е да се даде гаранция, че няма манипулации при инсталирането на софтуера и хеш кодовете от страна на фирмата "Сиела Норма".

ЦИК се тревожи за сигурността по време на деня на изборите

ЦИК се тревожи за сигурността по време на деня на изборите

Комисията изпрати писмо до министър Демерджие във връзка със зачестилите бомбени заплахи

Централната избирателна комисия предложи на Министерството на електронното управления своя процедура за замяна на дефектирали устройства за видеонаблюдение при броенето на бюлетините, предава БНР. Замяна ще се прави в деня за размисъл - 1 април. Тогава смартфоните ще се тестват за кратко от секционните комисии. ЦИК поиска замяната на неработещите да се прави в областните администрации а не в Районните избирателни комисии.

Освен в социалните заведения видеонаблюдение няма да има в секциите в местата за задържане и в тези, които ще работят в болничните заведения и корабите. Видеонаблюдения не се извършват и в секциите зад граница.