Служебното правителство отпуска 15 млн. лв. за изграждането на нови спортни площадки в училищата. Средствата са по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища. Това стана ясно на днешното заседание на Министерски съвет.

По този начин съвременни условия за спорт на открито ще бъдат осигурени за над 69 000 ученици, обучаващи се в 132 училища в страната.

77 общини ще получат 12 701 518 лева. С тях ще бъдат изградени нови спортни площадки в 60 общински училища, а в други 50 площадките ще бъдат основно ремонтирани.

2 060 593 лева пък ще бъдат отпуснати за 20 държавни училища към Министерството на образованието и науката. Предвижда се в половината от тях ще бъдат изградени нови спортни площадки, а в останалите 10 предстои ремонт на съществуващите. 237 889 лева са осигурени за изграждането на площадки за спорт в две държавни училища към Министерството на културата.

Целта на програмата е подобряване на спортната култура на учениците чрез изграждане, разширяване и модернизиране на базата на училищата. С нейното изпълнение ще се подобрят условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание на открито, както и на спортни дейности извън учебния план, казват още от МС.

Насочват 15 млн. лева за спортни площадки в училищата

Насочват 15 млн. лева за спортни площадки в училищата

Максималната сума за нова спортна площадка е 170 000 лв.