Съюзът на свободните демократи издига кандидатурата на Иван Антикаджиев за кандидат за кмет на София.

„Консултирали сме се и с други колеги от дясното пространство" - обясни Стефан Софиянски  при обявяването на кандидатурата на ССД.
От партията очакват подкрепа от Демократическата партия и „Гергьовден", както и  от други десни формации.

„Поемаме отговорността да застанем пред десния избирател" - допълни Софиянски.

От ССД обещават за 2 години управление на Антикаджиев да бъдат  постигнати видима промяна и просперитет за българска столица.
Според Софиянски е необходим ясно изразен десен кандидат, още повече че СДС и ДСБ са се отказали да издигнат свои самостоятелни кандидатури.

„Нашата кандидатура е един достоен и компетентен човек, който в един труден момент за София може за реши проблемите й." - категоричен бе Стефан Софиянски.

Основният опонент на ССД е левият кандидат Георги Кадие, а основната задача и да се вземат гласове от БСП.

Според Стефан Софиянски, това може да се постигне с добра организация.

Кандидатът на ССД Иван Антикаджиев заяви ,че един от основните му приоритети в предстоящата предизборна битка е да се защити  достойнството на десния избирател.

„Аз нямам нужда от хора, които ще гласуват за мен с отвращение, аз искам хората да гласуват за мен с убеждение." - заяви Антикаджиев.

„Протягам ръка към десния избирател." - допълни кандидатът на ССД.

Приоритетите, върху които ще се концентрира, ако бъде избран за градоначалник, са здравеопазването, екологията, приемането на закон за София, разрешаване на ситуацията с боклука и инфраструктурата. Антикаджиев посочи още, че през последните 5 години не е изграден нито един нов булевард, а само се правят козметични ремонти и разширения.

Негов приоритет е и разширяването на метрото. Той посочи,  че основите на софийското метро, с което сега се хвали Бойко Борисов, са поставени от Стефан Софиянски.

Иван Антикаджиев е роден през 1954 г. Семеен е. От създаването на ССД е заместник-председател на партията. Има зъболекарска фирма. В кабинета на Филип Димитров е бил заместник-министър на  здравеопазването.