В Плевен, бланките, в които се отбелязват преференциите на местния вот са разменени номерата на две от местните коалиции. Сега се печатат нови документи, съобщи БНТ.

Проблемът е разкрит късно снощи. Първите резултати за избирателната активност ще станат готови след 10 часа, но рано сутринта активността е била слаба. Въпреки това предварителните социологически изследвания предвиждат висока избирателна активност за Плевен - между 50 и 60%. 

42.85% избирателна активност отчете ЦИК към 17.30 ч.
на живо

42.85% избирателна активност отчете ЦИК към 17.30 ч.

В 21 ч. ЦИК обяви края на изборния ден

Изборният ден в Плевен започна спокойно. Всички секции бяха отворени навреме. Няма сигнали за сериозни нарушения. Отсъстващите членове на секционни комисии рано сутринта веднага са заменени с нови.

Над 111 000 души имат право да гласуват в община Плевен. Най-сериозната и ожесточена битка ще бъде за кмет на общината. В тази битка участват 10 души с 2 по-малко отколкото при предишните местни избори. 8 от тях са издигнати от партии и коалиции, 1 е подкрепен от местна коалиция и 1 е независим, подкрепен от инициативен комитет.

Спокойно начало на изборния ден отчете ЦИК

Спокойно начало на изборния ден отчете ЦИК

Изборните секции са над 11 600

Очакванията на социолозите са за балотаж. В общината има и 66 кандидати за кметове на кметства. Те са кандидати за 17 различни населени места, но в общината и областта за съжаление много села ще останат без кметове заради промяната в изборния кодекс от 2016 г., според която прагът за избор на кмет се увеличи до 350 жители.