БСП ще следи внимателно случващото се в ДПС.
Тази заявка даде лидерът на БСП Михаил Миков в сутрешния блок на Нова телевизия, но отказа подробно да коментира случващото се около бившия коалиционен партньор.

В унисон с прословутата вече реч на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и Миков констатира, че има тежки проблеми в ЕС и в Близкия Изток.

Турция прокарва политика по отношение на България и на други страни, които не съответстват на евроатлантическите ценности, коментира лидерът на червените.

Сега левицата очаква как ДПС ще декларира своята опозиционност. Ще следим внимателно поведението на ДПС след всичко това, категоричен бе Михаил Миков.

Той очаква ДПС да заяви вече, че няма нужда от Велико Народно събрание, тъй като бившият лидер Лютви Местан искаше свикване на ВНС. 

Като PR-маневри Миков определи твърдението на Бойко Борисов, че Русия ни обича. Нужно обаче било сътрудничеството с Русия, а и Европа има нужда от руския газ, убеден е соцлидерът.

Спокойното трасе за руския газ, по мнението му, минава през страната ни.  Затова и според Михаил Миков, трябва да се възобновят руските проекти у нас. 

В тази връзка той заяви, че много от нещата, които са направени през миналата година, сега трябва да бъдат коригирани.

За пример той посочи демографската криза, където са нужни спешни мерки. Иначе България ще продължи да умира с бесни темпове, притеснен е лидерът на социалистите.

Трябва максимално да реанимираме социалната държава, категорично заяви Миков.
Освен това опасенията си червеният лидер изказа и за малкия и среден бизнес, които са „смачкани”