снимка: emaxpress
Аденският залив е слабото място на целия кабинет. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той припомни, че вчера премиерът Бойко Борисов е открил ново географско понятие - Сомалийският залив.

Станишев смята, че в този момент премиерът Бойко Борисов официално трябва да обяви, че приема оставката на Румяна Желева.

Според лидера на БСП външният ни министър е оттеглил кандидатурата си за еврокомисар в последния момент, когато е станало ясно, че Комисията по развитие на ЕП няма да даде добра оценка. Тази реация, според него, е опит да се замаже сериозния проблем, който страната ни е създала на ЕК.

"Основният проблем е, че г-жа Желева е недостатъчно компетентна и подготвена", смята Станишев.

От БСП са категорични, че външният министър на страната трябва да притежава висока компетентност и да е добре подготвен за тази длъжност.
"Външният министър на страната е едно от ключовите назначения за всяко правителство", категоричен е Станишев.

Това правителство не отговаря на очакванията на българското общество, смята още той и допълни, че ГЕРБ проявяват "арогантна некомпетентност".
Социалистите ще изпратят питане до Конституционния съд относно становището на правосъдното ни ведомство, което излезе с декларация по казуса "Желева", а именно че няма конфликт на интереси.

Министерство на правосъдието беше използвано, за да опъне политически чадър над г-жа Желева, категорична бе Корнелия Нинова.
Също така червените се възмущават и от становището на парламентарната комисия за борба с корупция и конфликт на интереси, която също оправда Желева.