Премиерът Сергей Станишев коментира в Пловдив последният скандал в МВР, предаде БНР.

По думите му случаят с зам.-директора на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Иван Иванов е поредният, който се политизира и цели дестабилизацията на правителството.

Запитан дали е време за оставки в МВР, министър-председателят подчерта, че в България е практика, когато системите започнат да работят, това да се възприема като скандал, а не като нещо, което ще доведе до тяхното оздравяване.

В тази връзка Сергей Станишев посочи като пример обвинените в корупция високопоставени чиновници във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура", задържането и последвалите обвинения срещу наркобоса Будимир Куйович и последният с Иван Иванов, при който бързо се е задействала Държавната агенция "Национална сигурност".

"Трябва да гледаме спокойно, за да може системите да работят добре", подчерта премиерът и допълни, че всички бивши генерали, които се опитват "с ченгеджийски номера" да правят от това политика, би трябвало да стоят в ъгъла и да мълчат, защото самите те е трябвало да отговорят на много въпроси за времето, когато са били в МВР, а до подобни арести тогава не се е стигнало.

Припомняме, по-рано днес столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Станишев би останал в историята като държавник, ако предизвика предсрочни избори, след като вижда в какво състоянието му е правителството.