38 минути продължи отчетът за изборите на лидера на БСП Сергей Станишев пред разширеното заседание на Националния съвет на партията.

След тази мръсна и опорочена кампанията партията се изправи на крака, заяви Станишев. По думите му БСП направила пробив в 34 общини, в които досега не е управлявала.
Кандидатпрезидентската двойка на левицата пък отстъпила първото място пред опонентите от ГЕРБ със 167 000 гласа.

Овчаров доволен, че и Първанов е заговорил за промени в БСП
Още...

Не може да си затворим очите, че ГЕРБ е първа политическа сила, заяви обаче Станишев.
БСП запазва като цяло досегашните си позиции в местната власт, коментира лидерът на БСП, но допълни, че ГЕРБ увеличава властта си.

Ако изборите бяха честни, ние щяхме да сме победители в Смолян и Велико Търново, а ГЕРБ щяха да са губещи в Пловдив и Плевен, подчерта в същото време Станишев.
Ако изборите бяха честни, новият президент и вицепрезидент нямаше да се именуват Плевнелиев и Попова, каза още той.

ГЕРБ загуби моралния императив от пиедестала, от който управляваше, смята Станишев. Днес определено по-лошите са ГЕРБ, коментира червеният лидер.

Спечелихме доверие и перспектива, БСП бе припозната като алтернатива ГЕРБ, смята Станишев. По думите му, на втория тур средната възраст на избирателите на БСП спаднала с 11 години.
Всичко, което се случи е генерална репетиция на всичко това, което може да се случи на България през 2013 година или по-рано, изтъкна експремиерът.

Той очерта и недъзите на партията, като по думите му на тези избори БСП се е проявила като мудна и статична организация.
За това и според него трябва да има смяна на ръководствата на отделни структури в БСП по места.

Ламбо погна интригантите в БСП
Още...

Предстои ни тежка битка с опонента, смята още Сергей Станишев и даде заявка за смяна на модела "Коалиция за България".
Станишев заяви, че поне в пет общини столетницата загубила заради неразбирателство с партиите от КБ.
Затова според Станишев на следващите парламентарни избори БСП трябва да помисли в какъв формат ще се яви.

БСП се е променила през последните 4-5 години и според Антон Кутев. Той също смята, че формулата „Коалиция за България" вече се е изчерпала.Тази коалиционна форма е на 10 години и очевидно трябва да се осъвремени, каза Кутев.

Най-голям наш съюзник са гражданите, време е партията да се опре на тях, заяви още Сергей Станишев.
Бъдещите партньори на левицата според него са всички демократични партии и според Станишев не е възможно трайно партньорство, с която и да е партия, подкрепяща ГРЕБ.

Кутев: Мястото на Първанов е в БСП
Още...

Той защити и ДПС и неговата подкрепа на тези избори за кандидатпрезидентската двойка на столетницата, заявявайки, че социалистите няма защо да се притесняват от една легитимна партия.

Станишев очаква за следващите избори ГЕРБ да направят всичко възможно, за да попречат на БСП да бъдат първа политическа сила.

Гордея се че направихме открита и честна кампания, заяви още той. Според него, за да се подготви левицата за следващия вот трябва да се помисли за постоянно действащ предизборен център.
Станишев призова съпартийците си да работят за по-доброто битие на гражданите, както и да се борят за духовното израстване и културно излекуване на нацията от шестващата простащина.