Министър-председателят Сергей Станишев каза във Велико Търново, че все още не е решил къде ще води листата на БСП и ще участва ли като мажоритарен кандидат в парламентарните избори.

„Не съм решил още за себе си, защото искам да се кандидатирам там, където ще бъда най-полезен за политическата кауза на „Коалиция за България" и на БСП. Това не е самоцелна кауза", категорично заяви Станишев, цитиран от БНР. 

"Според мен, мисията на БСП на тези избори е да постигне най-висок резултат и да спечели най-голямо доверие в българските избиратели не заради властта, а за да не се допусне реваншизъм и връщане на едни времена от края на 90-те години", обясни още премиерът във Велико Търново.

Според него не трябва да се допускат "остра политическа конфронтация, мачкане на бизнеса и разделянето на свои и чужди, да не се допуснат и икономически и социални експерименти заради некомпетентност, глупост и непознаване на сложността на икономическата ситуация".
"Това е много важна мисия, а не просто политическа задача на БСП", коментира още Сергей Станишев.

Припомняме, по-рано днес премиерът направи на празника на Ловеч първа копка на завод за изграждането на автомобили край ловешкото село Баховица.